Practical Media
Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

'Wegiz, met normen en standaarden naar praktijk'

Op dinsdag 18 april aanstaande van 10.00-12.00 uur organiseert NEN EGIZ het webinar 'Wegiz, met normen en standaarden naar praktijk'.

Wat kun je verwachten tijdens het webinar?
In september 2022 nam de Tweede Kamer unaniem het wetsvoorstel voor de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz) aan. Tijdens dit webinar bespreken we, onder leiding van gastheer Erik Peekel, de actuele stand van zaken. Ook gaan we in op de ontwikkeling van normen en standaarden en de koppeling naar de praktijk.
 
Tijdens drie panelgesprekken komen onderstaande onderwerpen aan bod:

  1. Wegiz, waar staan we nu?
Panelgesprek over de Wegiz en de activiteiten rondom norm- en standaardontwikkelingen voor de geprioriteerde gegevensuitwisselingen. Met medewerking van: Ulco de Boer - VWS, Mirjam van der Gugten/ Shirin Golyardi – NEN, Sigrid Jansen – Nictiz en Margo van der Gaag – Zorginstituut Nederland.

  1. Normen en certificatieschema's, de actuele ontwikkelingen
Panelgesprek over de laatste ontwikkelingen rondom de EGIZ-normen en certificatieschema's. Denk hierbij aan onderwerpen als verpleegkundige overdracht, beeldbeschikbaarheid, normen voor generieke functies en het werk van de Commissie van Deskundigen. Met medewerking van: Paul Vermeulen – NEN, secretaris normen voor generieke functies en secretaris verpleegkundige overdracht, Sylvia Veereschild – Voorzitter Commissie van Deskundigen, Robert Stegwee – Voorzitter werkgroep beeldbeschikbaarheid en Frank Berens – Voorzitter werkgroep verpleegkundige overdracht.

  1. Realisatie richting de praktijk
Ook de invloed van de Wegiz in de praktijk komt aan bod. Aan de hand van de tijdlijn gaan we met ICT-leveranciers en zorgaanbieders in gesprek over wat dit voor hen betekent. Met medewerking van: Vincent van den Berg – OIZ, Mark de Lange – VWS en Ruud de Waal - CMIO Zorgnetwerk Nederland.

Deelname is eenvoudig en gratis
Je kunt het webinar gratis volgen via de webbrowser op je pc, laptop, tablet of telefoon.

Vragen zijn welkom
Tijdens het webinar is er uiteraard ook ruimte voor vragen. Heb je nu al een vraag voor behandeling tijdens het webinar? Vermeld die dan op bovenstaand formulier.

Na je aanmelding ontvang je een bevestiging, ook daarin lees je hoe je vragen aan ons kunt doorgeven.

Terugkijken
Dit en ook andere webinars die NEN rondom de Wegiz organiseert, kun je via deze link terugkijken. https://www.nen-egiz.nl/webinars-en-presentaties-terugkijken/
​​​​​​​
Webinar
'Wegiz, met normen en standaarden naar praktijk'

​​​​​​​Duur
120 minuten